CompanionS

Explore. Dream. Discover.

KO SMO MI?

"The World ia a book, and those who do not travel read only a page" (St. Agustine)

KO SMO MI?:  Osnivači - Dušan i Dejan, srpsko-kinesko-italijanski arhitekti,  strastveni putnici po ovoj našoj maloj, ali prelepoj planeti. Putujemo isključivo samostalno u sopstvenoj organizaciji, što nam omogućava da ne finansiramo direktno turističku industriju i time uštedimo ogroman novac. Pored toga, mnogo je važnije to što imamo slobodu da samostalno organizujemo svoje vreme i stvari koje želimo da vidimo i neposrednije smo u kontaktu sa ljudima i mestima koje posećujemo.

       Otiske naših stopala naćićete od pustinja severne Afrike i Bliskog istoka (Maroko, Tunis, Egipat, Jordan, Sirija), preko nepreglednih prostranstava Rusije i Sibira do rajskih plaža Tajlanda, Filipina i Šri Lanke... Na tim putovanjima stekli smo veliki broj prijatelja, kontakata i ogromno iskustvo, koje nam danas koristi da organizujemo najpovoljnija putovanja za sebe i prijatelje.

GDE SMO BILI?

"I haven't been everywhere, but it is on my list"
 
 

     U potrazi za avanturom kročili smo, okusili, udahnuli, osetili, doživeli i preživeli :)) preko 70 država sveta: Austrija, Argentina, Azerbejdžan, Belgija, Belorusija, Bolivija, Bosna i Hercegovina, Brazil, Bugarska, Crna Gora, Češka Republika, Čile, Danska, Egipat, Estonija, Etiopija, Francuska, Finska, Filipini, Grčka, Gruzija, Guam / Sjedinjene Američke Države, Hrvatska, Hong Kong, Iran, Italija, Indonezija, Izrael, Japan, Jermenija, Jordan, Južna Koreja, Kambodža, Kina, Kazahstan, Kirgistan, Liban, Lihtenštajn, Litvanija, Letonija, Mađarska, BJR Makedonija, Malezija, Malta, Mongolija, Maroko, Makao, Moldavija, Mjanmar/Burma, Nemačka, Norveška, Palestina, Paragvaj, Peru, Poljska, Portugalija, Rumunija, Rusija, San Marino, Monako, Singapur, Sirija, Slovačka, Slovenija, Srbija, Španija, Šri Lanka, Švajcarska, Švedska, Tajland, Tunis, Turska, Urugvaj, Ujedinjeni Arapski Emirati, Ukrajina, Vatikan, Vijetnam.

CompanionS

       Pre više od osam godina web-site CompanionS je nastao kao mesto za okupljanja uskog kruga prijatelja, organizovanje zajedničkih putovanja, razmenu korisnih putničkih iskustava i fotografija sa svih meridijana. Veoma brzo, preko prijatelja i poznanika, CompanionS-i su se širili i rasli, i danas poresli u družinu od nekoliko hiljade članova, od kojih preko 5000 registrovanih sa profilom (Members) i preko 1000 CompanionS-a zajednički putovalo.
        Za sve ove godine naučili smo dobro da letimo, plovimo, plivamo, gnjurimo, pešačimo, škljocamo fotke do upale kažiprsta, progovorili prve čudne reči na nekim dalekim jezicima, i sve to bez teškoće i uz neopisivu zabavu.  
Dosta smo učili, ali smo se dosta i odmarali na najlepšim svetskim plažama, uživali u očaravajućim gradovima, arhitekturi i najvrednijim umetničkim delima svetskih muzeja. 
     Nakon svega možemo reći da smo stasali u jako naprednog osmogodišnjaka - školarca, te nas u narednim godinama očekuju novi izazovi, ozbiljnije avanture i nezaboravna putovanja, a pre svega mnogo dobrog druženja i zabave.

KO STE VI?

VI STE:  po vokaciji avanturisti, volite samostalni, alternativni, istraživački način aktivnog putovanja. Ne volite da jurcate za zastavicom turističkog vodiča i plaćate njihovu skupu mašineriju. Nemate predrasude, jer Svet je naš dom i želite da ga slobodno upoznate iz prve ruke, bez posrednika. Imate više od 18 godina, dobro raspoloženje, spremnost za nova poznanstva i interesantna mesta... 

Šta čekate, pridružite nam se?! Detalje o pristupu pogledajte ovde>>>


Opširnije o razlici između CompanionS putnika i turiste pročitajte u sledećem tekstu>>>

ZAŠTO?

ZASTO?  organizujemo grupu, da bismo dobili značajne popuste za grupna putovanja, grupne avionske i vozne karte, ulaznice u muzeje i galerije, i popuste na smeštaj za grupne rezervacije. Zato sto želimo da podelimo naša iskustva i pomognemo da putujete najpovoljnije. Možda i bitnije: zato sto je zanimljivije u društvu ...

DRUGI O NAMA...

DRUGI PIŠU:  Novine sa najdužom tradicijom na Balkanu, dnevni list POLITIKA, 29.maja 2011. objavila je članak o našim putovanjima i web prezentaciji. Kompletan tekst na 2 stane možete pročitati ovde>>>
 
 

Rekordna posećenost sajta - januar 2013. - statistika

Statistika posećenosti sajta - prvih mesec dana